Světelný kořen

AKTUÁLNĚ JIŽ NEJSOU K DISPOZICI. (děkuji)

Již Rudolf Steiner mluví o této rostlině, že je jediná schopna ukládat do sebe světelný éter. Ten bude pro lidi v budoucnu nepostradatelný. Bude stále obtížnější přijímat v dostatečném množství světelný éter prostřednictvím smyslů, proto potřebujeme tuto rostlinu vhodnou k jídlu. Éter je druh nemateriální prasubstance, z níž vzniklo v průběhu stvoření Země vše materiální.
Světelný kořen je chutná a výživná zelenina. Hlízy obsahují škrob, bílkoviny, tuk, amylázu, aminokyseliny, saponiny, polysacharidy, slizové látky, vitamíny a 31 různých stopových prvků. Zvláštnost světelného kořene však nespočívá jen v hojnosti a měřitelnosti obsažených látek a v jejich vyváženém poměru, nýbrž především v tom, že hlíza obsahuje vysoký a jedinečný potenciál světelného éteru.

V medicíně se hovoří o světelné látkové výměně, která se stále více „ztemňuje“, což je dokonce zvnějšku měřitelné.  To je zapříčiněno jednak „moderní“ výživou, jednak stále omezenější schopností člověka přijímat světlo smyslovými orgány.

Světelný kořen coby nosič světelného éteru lze různým způsobem zpracovat. Podle čínské bylinkářské knihy můžeme o jeho působení říci: velmi účinný především na slezinu, plíce, ledviny, harmonizuje hormonální systém, pomáhá ženám při emocionální nerovnováze, při menstruačních bolestech, v klimakteriu, mužům vyživuje esenci semene.

Pro svoji neutrální povahu se doporučuje kořen jíst „často a hodně“ i jako pokrm. Chutná nasládle, podporuje trávení a chuť k jídlu, orgány zavlažuje, přebytek vody v těle odvodňuje, stimuluje endokrinní žlázy, snižuje cukr v krvi a působí obecně jako vysoce účinný prostředek posilňující imunitu. Má schopnost vyrovnávat nedostatky a vyživovat jin. Také výsledky jeho zkrášlovacího působení na kůži a vlasy jsou již dlouho známé: hladká a hebká pleť, lesklé a silné vlasy, zpomaluje proces stárnutí.

Světelný kořen způsobuje i v malinkých dávkách nápadný pocit sytosti. (Co se fyziologie výživy týče nelze na základě měření obsahových látek tento jev vysvětlit.) www.svetelnykoren.cz

Pokud by měl někdo z vás zájem o zakoupení pacibulek, je možné zaslat poštou. Jedno balení 15ks cibulek za cenu 160,- i s poštovným.

Další články

Gastronomický večer